Menu

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

 (Για τις τεχνολογίες  SHIMANO κάντε click εδώ)

SR-System

 

S System + Reliance

Το πρόγραμμα SR είναι η εξέλιξη του S-System εμπλουτισμένο από καινοτόμες αλλαγές που χαρακτηρίζονται με μια λέξη ως “Reliance” δηλαδή ‘‘Εμπιστοσύνη’’. To πρόγραμμα Reliance

ενσαρκώνει όλα τα όνειρα για τον απόλυτο μηχανισμό ψαρέματος.

 

SR One-Piece Bail

Ο βραχίονας SR αποτελείται από ένα μόνο τμήμα και δεν επιτρέπει το χαλάρωμα της μισινέζας την ώρα της χρήσης.  Το ανοξείδωτο Ατσάλι μειώνει δραματικά τα στριψίματα κατευθύνοντας με μεγαλύτερη ταχύτητα την μισινέζα στο line roller.

 

Rigid Support Drag

 

Το σύστημα του μηχανισμού που περιορίζει στο ελάχιστο το τρέμουλο της πομπίνας ακόμα και σε πολύ light χρήσεις.  Έτσι λοιπόν, οποιαδήποτε κι αν είναι η ρύθμιση του φρένου, η πομπίνα δεν τρέμει αλλά εντυπωσιάζει με την απαλή της λειτουργία.

 

SR Guard Fin

 

Οι SR ασφάλειες είναι από Τιτάνιο. Θα τις βρείτε τοποθετημένες σε στρατηγικά σημεία του ρότορα και σε διάφορα μέρη του κορμού να προστατεύουν τον μηχανισμό από τις ζημίες που προκαλούν οι συγκρούσεις.

 

SR 3D Gear

 

Το γρανάζι κίνησης (Drive Gear) είναι μεγαλύτερο και σχεδιασμένο σε Η/Υ με 3D Analysis. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απόλυτη εφαρμογή των δοντιών του Drive gear με αυτά του Pinion Gear. Αυτό στην χρήση σημαίνει απαλότητα,

δύναμη, ακρίβεια και αξιοπιστία.

 

SR Handle

 

Η SR μανιβέλα βιδώνει με ακρίβεια πάνω στο Drive Gear χωρίς κενά ανάμεσα στην μανιβέλα και το γρανάζι. Οι μανιβέλες των μηχανισμών 1000 έχουν μικρό βάρος και πολύ λεπτή δομή,  αλλά και οι μεγαλύτερες είναι λεπτές, αξιόπιστες με απίστευτη δύναμη.

 

S-system

 

 

Απαλό, Χωρίς Κραδασμούς, Δυνατό

Το S-system αντιπροσωπεύει την φιλοσοφία της Shimano με την οποία έχουν σχεδιαστεί αρκετοί spinning μηχανισμοί Οι τρεις βασικές ιδέες που συνυπάρχουν στο S-Concept είναι η απαλότητα, η αντικραδασμική λειτουργία και η δύναμη.

 

S-Guard

 

Ειδικά σχεδιασμένος φύλακας που βρίσκεται ανάμεσα στον ρότορα και τον κορμό, ο οποίος προστατεύει τον μηχανισμό από την είσοδο νερού αλλά και από τις ατυχείς πτώσεις και τα χτυπήματα

 

S-Arm Cam

 

Το χαλάρωμα της μισινέζας γύρο από το ράουλο είναι το βασικό πρόβλημα κατά την διάρκεια του casting. Το επαναστατικά σχεδιασμένο ράουλο διαθέτει ένα επίπεδο ασφαλείας το οποίο προστατεύει από το χαλάρωμα της μισινέζας μειώνοντας δραματικά το πρόβλημα.

 

S-Drag

 

Τα φρένα της Shimano αποτελούνται από ροδέλες γραφίτη και παρουσιάζουν εντυπωσιακά απαλή λειτουργία από την ελάχιστη μέχρι την απόλυτη χρήση των φρένων και μεγάλη αντοχή στις καταπονήσεις και τον χρόνο.

 

S-Spool

 

Στους μηχανισμούς της Shimano οι μπομπίνες είναι σφυρήλατες γεγονός που αναβαθμίζει την ποιότητα και την αντοχή τους στις φθορές και τον χρόνο. Το δαχτυλίδι της πομπίνας, στα πολύ καλά μοντέλα, είναι κατασκευασμένο από Zirconia με επικάλυψη τιτανίου το οποίο ως υλικό είναι 10 φορές πιο ισχυρό και ανθεκτικό από το ανοξείδωτο ατσάλι.

 

S-Master Gear

 

Γρανάζι κατασκευασμένο από Ντουραλουμίνιο Α7075,  ένα διαβαθμισμένο κράμα που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική και έχει απίστευτη δύναμη και πολύ μικρό βάρος. Στον μηχανισμό Stella το γρανάζι αυτό έχει έξτρα μικροσκοπική κεραμική επικάλυψη από Black Almite που προστατεύει από φθορές και τριβές.

 

Δύναμη,  Ακρίβεια,  Συμπεριφορά

 

Οι μηχανισμοί που ανήκουν στην οικογένεια P3 έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά. Δύναμη, που εντοπίζετε στην εξαιρετικά απαλή λειτουργία των γραναζιών. Ακρίβεια,  στο μοναδικά στρώσιμο της μισινέζας. Συμπεριφορά που απορρέει απ’ την αρμονική λειτουργία όλων των τεχνικών χαρακτηριστικών.

 

P3 Rotor Design

 

Οι μηχανισμοί του προγράμματος Ρ3 έχουν ειδικά σχεδιασμένο ρότορα που μεγιστοποιεί την σταθερότητα στην χρήση. Ο ρότορας λειτουργεί με το διάσημο χειροποίητο roller bearing της Shimano το οποίο συμπεριφέρεται σαν 4 κοινά ρουλεμάν. Το Roller Bearing ‘μονής-διαδρομής’ παρουσιάζει απόλυτη αντι επιστροφή χωρίς τρέμουλο με αμεσότητα και ακρίβεια.

Ακολουθήστε μας στο Facebook